Skip to content

SERVEIS

Xerojardineria

Xerojardineria o jardineria de baix manteniment que requereix d’un baix consum d’aigua​

Avui dia són moltes les persones que han optat per la xerojardineria substituint la jardineria convencional. Aquest fet es produeix per tenir un espai respectuós amb el medi ambient i per la greu crisi climàtica que estem patint i les conseqüents èpoques de sequera.

Fem realitat els somnis dels nostres clients ​

Però, quin és el seu origen? El terme xerojardineria té el seu origen etimològic en l’antiga Grècia. “Xero” significa sec en grec. Tanmateix, ens hem de remuntar fins als anys 70 del segle passat per trobar-ne el primer ús. Va ser als Estats Units quan el país nord-americà, concretament a l’oest, va patir una greu època de sequera i es va optar per la instal·lació de jardins amb pocs recursos i de baix consum d’aigua convertint-los en espais més sostenibles.

En aquesta mena de jardins no et toparàs amb grans extensions de gespa, plantes o flors exòtiques que requereixen molta aigua. El que et trobaràs serà un jardí que utilitza una part d’aigua en comparació amb el jardins habituals i que pot estar format per una gran varietat d’arbres, arbustos o plantes.​

A Punt Verd abans de la seva instal·lació realitzem una anàlisi acurada del terreny per tal de seleccionar les plantes autòctones adients i que millor s’adapten a les condicions climatològiques de la ubicació. A més a més, s’instal·larà un sistema de reg eficient, així com cobertes o “mulching” -tècnica per triturar l’herba segada abans de deixar-la novament sobre el terreny- que proporcionaran un millor i fàcil manteniment.

Per tant, si el que busques és un jardí diferent i que et permeti estalviar aigua, la xerojardineria és la millor opció.

Som la teva empresa de jardineria

Demana'ns pressupost sense compromís!

"*" indicates required fields

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!