Skip to content

ACTUALITAT

Què plantar en un petit hort de jardí durant juny

El mes de juny és una època emocionant per als amants de la jardineria, atès que el clima càlid i assolellat ofereix condicions perfectes per al creixement de nombroses plantes a l’hort. Encara que tinguis un espai limitat, pots gaudir d’una abundant collita cultivant una varietat d’hortalisses i herbes. En aquest article, t’ofereixem algunes opcions ideals per a plantar al teu hortet durant aquest mes.

  • Tomàquets: són una opció popular per al cultiu en horts de petites dimensions. Assegura’t de triar varietats compactes, com ara els tomàquets cherry o altres que no s’estenguin massa. Planta les plantes joves en testos o en espais elevats, utilitzant canyes per mantenir-les erectes i afavorir el seu creixement vertical. Els tomàquets necessiten almenys 6 hores de llum solar directa al dia, regs regulars i un sòl ben drenat. Amb les cures adequades, podràs gaudir de deliciosos tomàquets casolans en poc temps.
  • Carabasses: són vegetals fàcils de cultivar i que ocupen poc espai. Pots optar per varietats mini o de creixement arbustiu, que produeixen fruits més petits i compactes. Assegura’t de proporcionar-los un sòl ben drenat i ric en nutrients. Les carabasses també necessiten una regada regular per evitar que el sòl s’assequi. Amb una cura adequada, podràs gaudir d’una collita generosa al llarg de l’estiu.
  • Enciams: són cultius ideals per a horts petits. Pots sembrar diferents varietats, com ara l’enciam de fulla de roure, l’enciam romà o l’enciam mantegós. Aquestes plantes creixen ràpidament i es poden recollir a mesura que les fulles arriben a la mida desitjada, el que permet un ús continu en amanides fresques durant tota la temporada. Els enciams prefereixen un sòl ben drenat i regs freqüents per mantenir el substrat humit. A més, és important protegir-los de l’excés de calor i proporcionar-los ombra parcial.
  • Herbes aromàtiques: hi ha herbes com el coriandre, el julivert, l’alfàbrega i el romaní, i són perfectes per cultivar en espais reduïts. Pots plantar-les en testos individuals o en gerros en el teu hortet. A més de donar sabor als teus plats, també atrauran insectes beneficiosos i afegiran bellesa al teu jardí. Assegura’t de proporciona’ls-hi un substrat ben drenat i de regar-les regularment. Aquestes herbes s’adapten bé a climes càlids, però és important evitar que s’assequin completament entre regs.
  • Raves: són hortalisses de creixement ràpid que no requereixen molt espai. Pots sembrar les llavors de raves directament al terra o en testos, i en poc temps podràs collir arrels cruixents i delicioses. Assegura’t de regar-les regularment per evitar que es tornin picants o amargues. Les raves prefereixen sòls solts i ben drenats, per la qual cosa és recomanable preparar el substrat amb compost abans de la sembra.
  • Maduixes: són una excel·lent opció per a cultivar en espais reduïts, ja que es poden plantar en testos penjants o en gerros en vertical. Necessiten un sòl ric en matèria orgànica i ben drenat. Les maduixes gaudeixen de la llum solar directa, però també poden tolerar una certa ombra parcial. Durant aquest mes podràs gaudir de delicioses maduixes fresques directament del teu hortet.
  • Cebes i alls: són cultius de temporada que es poden plantar al juny per a una collita posterior. Necessiten un sòl ben drenat i preferiblement enriquit amb compost. Assegura’t de regar-los regularment i protegir-los de les males herbes.

Recorda que cada planta té les seves pròpies necessitats de cura, per la qual cosa és important seguir les recomanacions de sembra, reg i fertilització específiques per a cada espècie. A més, el clima i la ubicació geogràfica poden influir en el rendiment dels teus cultius. Observa el comportament de les plantes i fes els ajustos segons sigui necessari.

Fins i tot en un hortet de jardí de mida reduïda, hi ha una àmplia gamma d’opcions per a cultivar durant l’estiu. Experimenta amb diferents varietats i tècniques de cultiu per aprofitar al màxim el teu espai limitat. Gaudeix del plaer de cultivar els teus propis aliments en el teu propi jardí i saboreja els resultats del teu treball!

 

També et podria interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!