Skip to content

ACTUALITAT

La cura del jardí a l’hivern

Quan arriba l’hivern i baixen les temperatures…

Hem de tenir en compte no descuidar el nostre jardí encara que no hi passem tant de temps perquè el fred ens convida a estar a dins de casa. Durant aquesta època de l’any és molt important portar a terme algunes tasques de manteniment, així com d’altres de pendents, perquè quan arribi la primavera les nostres plantes i arbres llueixen en perfecte estat. Però, també perquè durant l’hivern no hem de renunciar-ne i en podem gaudir igual que ho fem durant les altres estacions de l’any.

 

Els arbres a l’hivern

Si vols plantar un arbre fruiter de fulla caduca ara, és el moment. L’hivern és l’estació òptima per plantar aquest tipus d’arbre sempre que les temperatures no estiguin sota zero (en aquest cas cal evitar-ho).Si ja disposes d’arbres de fulla caduca al teu jardí, l’ideal és haver-los regat bé durant la tardor perquè durant l’hivern es conservin humits. També és el moment de podar-los, atès que en aquesta època de l’any hi ha menor risc d’infeccions fúngiques i serà menys perjudicial per a ells, així que cal aprofitar-ho.A més a més, és molt important mantenir net el jardí. Cal recollir les fulles i les branques caigudes de manera natural o pel resultat de la poda i que els arbres es mantinguin en un espai cuidat.

Les plantes a l’hivern

Durant els mesos més freds de l’any, les plantes es troben en estat de letargia i això significa que necessiten menys nutrients i no cal regar-les ni adobar-les sovint. Pel que fa a les plantes més delicades, cal protegir-les de les gelades perquè no pateixin danys cobrint-les amb una lona o plàstic. Així mateix, hi ha algun tipus de plantes que viuen perfectament durant l’hivern. Aprofita per plantar-les i donar-li color al teu jardí durant aquesta època de l’any. Respecte a la terra, cal remoure-la i afegir-hi fertilitzant orgànic perquè quan arribi la primavera estigui en perfecte estat.

La gespa a l’hivern 

No podem oblidar la cura de la gespa a l’hivern encara que ens sembli que durant aquest període no creix i no necessita que la mantenim. Tot el contrari, cal tenir en compte unes cures bàsiques durant l’hivern perquè es mantingui verda i viva.

 

A Punt Verd t’ajudem a cuidar el teu jardí a l’hivern

Necessites ajuda per seguir aquests consells? A Punt Verd t’assessorem i t’ajudem a escollir quin tipus d’arbre és millor segons la zona on visquis i l’espai de què disposis, així com de cuidar-los i mantenir-los perquè llueixin com el primer dia. També ens en cuidem de tota mena de plantes i gespa i dissenyem el teu jardí per a cada època de l’any. Consulta’ns sense compromís, estarem encantats d’ajudar-te!

També et podria interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!