Skip to content

ACTUALITAT

Cures i consells: què necessita un jardí durant la tardor?

Aprofita les suaus temperatures de la tardor per gaudir del jardí

La tardor ha arribat i amb ella l’espectacle de colors que ens regala la natura. Les fulles dels arbres canvien de color i les postes de sol ens mostren uns paisatges inoblidables.
Per aquest motiu i perquè encara fa bon temps per gaudir a l’exterior, el jardí és la millor opció per passar les estones de lleure, fer esport, o fer els àpats i sobretaules. I perquè ho facis de la millor manera, en aquest article t’explicarem què cal fer per tenir cura dels arbres i les plantes en aquesta estació de l’any.

 

Arriba el fred, prepara el jardí!

La tardor és una època de grans canvis pel que fa al jardí i, per tant, requerirà que duem a terme diferents treballs. A més, és l’estació, que precedeix l’hivern, i caldrà preparar-lo per a les baixes temperatures.

La tardor: ideal per a plantar arbres​

Si tens pensat plantar nous arbres o arbustiva de fulla caduca, o canviar de lloc el que ja tens, la tardor és l’època ideal. Ho és atès que el terra encara està calent per a les altes temperatures de l’estiu i afavoreix la creació de l’arrel. Si els plantes de nou, tingues en compte cobrir el peu amb compost per evitar sequeres i alhora protegir-lo de les gelades d’hivern. ​

El reg a la tardor

Durant l’estiu la freqüència de reg augmenta ateses les altes temperatures i el sol. En canvi, durant la tardor cal disminuir aquesta freqüència ja sigui per les altes probabilitats de pluges com per la disminució de la calor. ​

Recull les fulles seques

Quan pensem en la tardor a tots ens ve la imatge del terra ple a vessar de fulles seques. Aquest és un dels treballs més incòmodes de l’estació, però alhora és el que cal fer de manera més freqüent. Les fulles caigudes a sobre la gespa es poden podrir i afavorir l’aparició de fongs.

Planta la nova gespa o posa a punt l’existent

La tardor també és l’estació ideal per plantar la gespa en llavor, així com per arreglar la gespa existent. Sega-la i aplica-li un tractament antifongs per deixar-la a punt.

També et podria interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!