Skip to content

ACTUALITAT

Com cuidar les suculentes perquè llueixin perfectes

Les suculentes són plantes fascinants que han guanyat popularitat en els últims anys gràcies a la seva bellesa i la seva capacitat de resistir condicions adverses. Aquestes plantes, també conegudes com a crasses, es caracteritzen per emmagatzemar aigua a les seves fulles, tiges o arrels, el que els permet sobreviure en ambients secs i àrids. En aquest post descobrirem com cuidar-les adequadament, així com les seves principals propietats i usos.

Característiques i tipus

Les suculentes compten amb una àmplia varietat de tipus i pertanyen a diferents famílies i gèneres. Entre les més conegudes hi trobem els cactus, les echeveries, les crassules i els aloe. Aquestes plantes presenten una sèrie de característiques comunes, com ara fulles carnoses i gruixudes, adaptades per retenir l’aigua, i una estructura compacta que els permet emmagatzemar-la de manera eficient.

Com cuidar-les

Tot i que les suculentes són conegudes per la seva resistència, és important proporcionar-los els cuidats adequats perquè creixin de manera saludable i llueixin en tot el seu esplendor. Aquí us deixem alguns consells pràctics:

  • Ubicació i llum: la majoria de les suculentes requereixen una exposició directa a la llum solar. Cal col·locar-les en un lloc on rebin almenys 6 hores de llum al dia i evitar les corrents d’aire i els canvis bruscos de temperatura.
  • Reg: a diferència d’altres plantes, les suculentes no necessiten regats freqüents. S’han de regar moderadament, permetent que el substrat s’assequi completament entre regats i evitar l’excés d’aigua, ja que l’encongiment pot danyar les arrels.
  • Substrat i drenatge: cal utilitzar un substrat porós i ben drenat i barrejar terra de jardí amb sorra grossa o perlita per millorar l’estructura del sòl i evitar l’encongiment.
  • Temperatura i humitat: aquestes plantes estan adaptades a climes àrids, per la qual cosa toleren bé les altes temperatures. No obstant això, algunes espècies són sensibles al fred extrem. És millor protegir-les durant els mesos més freds i evitar l’humitat excessiva.

Propietats i usos

A més de la seva bellesa ornamental, les suculentes posseeixen propietats beneficioses i diversos usos com els que mencionem a continuació:

Milloren la qualitat de l’aire ja que absorbeixen diòxid de carboni i alliberen oxigen durant la fotosíntesi, contribuint a purificar l’aire de la teva llar o oficina.

  • Com a decoració interior, gràcies a la seva àmplia varietat de formes, colors i textures, són una excel·lent opció. Es poden crear bonics arranjaments combinant diferents espècies en testos o terraris. Aquestes plantes aporten una nota de frescor i naturalitat a qualsevol espai, ja sigui a sales, oficines o fins i tot banys.
  • Són plantes de propagació senzilla i moltes espècies es poden reproduir mitjançant talls de fulles o tiges. Aquest procés és divertit i gratificant, ja que es poden obtenir noves plantes a partir de les que ja es tenen. A més, és una excel·lent manera de compartir suculentes amb amics i familiars.
  • Algunes d’elles, com l’aloe vera, aporten beneficis medicinals. El gel que contenen les seves fulles s’utilitza comunament per tractar cremades, picades d’insectes i afeccions cutànies menors. A més, el consum d’algunes suculentes, sota supervisió mèdica, pot tenir efectes beneficiosos per a la salut.
  • Es poden construir jardins xeròfils, que són aquells dissenyats per minimitzar el consum d’aigua. Aquestes plantes requereixen poca irrigació i poden resistir condicions de sequera, la qual cosa les converteix en excel·lents opcions per a jardins sostenibles i de baix manteniment.

Si estàs buscant una planta que afegirà bellesa i elegància al teu hogar i, a més, amb beneficis com els que hem mencionat, les suculentes són la millor opció.

Consulta’ns si necessites ajuda per crear o mantenir el teu jardí i fes una ullada als nostres projectes de jardineria.

També et podria interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!