Skip to content

ACTUALITAT

Com cuidar el jardí durant les vacances: consells per mantenir bé les teves plantes

Si no ho estàs ja, les vacances merescudes estan a tocar i, mentre somies amb elles, sorgeix la pregunta: què faré amb les meves plantes durant la meva absència? Sabem que cuidar el teu jardí és una prioritat, i per això hem preparat una guia completa perquè puguis gaudir de les teves vacances sense preocupar-te pel benestar de les plantes i altres elements del teu jardí.

  1. Planifica amb anticipació

Abans de començar a fer les maletes, dedica un temps a planificar la cura del teu jardí. Si tens amics o veïns de confiança, podries demanar-los que passin a regar les plantes durant la teva absència. Una altra opció és invertir en sistemes de reg automàtic, que asseguren que les teves plantes rebin la quantitat justa d’aigua.

  1. Rega-les en profunditat

Uns dies abans de marxar, rega les teves plantes abundantment. Això ajudarà a que el sòl retingui la humitat per més temps. Però evita regar-les massa, atès que l’excés d’aigua podria ser perjudicial.

  1. Agrupa les plantes

Agrupa els teus testos en àrees ombrejades. D’aquesta manera, les plantes es beneficiaran de l’ombra mútua i conservaran la humitat per més temps. Sobretot, evita deixar-les exposades al sol directe, ja que això podria assecar ràpidament el substrat.

  1. Utilitza recipients amb aigua

Col·loca recipients plens d’aigua prop dels testos. A mesura que l’aigua s’evapora, crearà un microclima humit que beneficiarà a les plantes que estiguin a prop.

  1. Poda-les lleugerament

Realitza una poda lleugera abans de marxar. Això reduirà la demanda d’aigua de les plantes i permetrà que es concentrin a mantenir-se saludables.

  1. Protegeix-les de plagues

Abans de sortir, revisa les teves plantes per si hi poden haver plagues. Si en trobes, tracta les plantes adequadament per evitar que es propaguin durant la teva absència (pots demanar-nos informació sobre els tractaments fitosanitaris, ja que és una dels serveis que oferim).

En tornar de les teves vacances, és possible que algunes plantes hagin sofert una mica d’estrès. No et preocupis, amb una mica de cura i atenció, la majoria d’elles es recuperaran ràpidament.

A Punt Verd entenem la importància de mantenir el teu jardí en òptimes condicions. Els nostres serveis de jardineria estan dissenyats per cuidar cada detall del teu espai verd, ja sigui que estiguis a casa o fora d’ella. No dubtis a contactar-nos per obtenir més informació sobre com podem ajudar-te a mantenir el teu jardí exuberant i saludable durant tot l’any.

Gaudeix de les teves vacances amb la tranquil·litat, que el teu jardí estarà en bones mans!

També et podria interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!